icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’igualadí Toni Guix mostra les seves pinzellades impressionistes a la Sala Municipal d’Exposicions

Del 23 d’octubre al 15 de novembre, l’igualadí Toni Guix exposarà els seus olis i aquarel·les a la Sala Municipal d’Exposicions (c/ Garcia Fossas, 2). Es tracta d’una col·lecció de paisatges i marines pintats a l’aire lliure, i també treballs d’estudi on l’autor mostra les seves pinzellades impressionistes, ràpides i segures, que donen als seus quadres un toc personal inconfusible.

En els seus paisatges, Guix capta l’ambient que envolta cada població, amb pinzellades desimboltes i esquemàtiques. A primer cop d’ull normalment no s’identifica el poble, ja que fuig de les vistes més característiques per buscar el seu punt de vista personal.

En els seus treballs d’estudi es mostra lliure en el tractament i presenta imatges esbossades i, en general, més espontànies. Es tracta d’impressions fugisseres de figures que passen davant dels nostres ulls intempestivament, presentades a base de colors, taques i línies, dotades d’una gran vitalitat.

En els seus dibuixos fets a ploma ofereix un traç acurat, detallista i filigranat i detalla amb nitidesa la realitat de diversos racons de la seva ciutat natal. Plasma espais característics o desconeguts i els reprodueix amb fidelitat. Toni Guix va presentar la seva primera exposició l’any 1966. A partir d’aquesta, es van anar succeint altres mostres de la seva obra per Catalunya fins la darrera, que es va poder veure a la Tossa de Montbui, l’any passat.

tornar_radioIgualada