icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’onada de trastorns mentals derivats de la COVID-19 centra el 15è Workshop de Salut Mental de l’Anoia

Aquesta iniciativa, organitzada pel Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l’Anoia, s’ha centrat enguany en la psicopatologia emergent postpandèmia. La jornada, que es va celebrar el passat divendres, al Centre Cívic Nord d’Igualada, va comptar amb la participació d’experts en salut mental de referència a Catalunya, que van posar sobre la taula l’augment dels trastorns de salut mental després de la pandèmia i van debatre les estratègies d’intervenció més adequades.

Les diferents ponències que es van fer en el marc d’aquest Workshop de Salut Mental de l’Anoia van confirmar que la pandèmia ha disparat la conducta suïcida, les autolesions i els trastorns de la conducta alimentària en els adolescents i joves. Pel que fa els casos d’addicció a les tecnologies, segons els experts, no han augmentat significativament, però els que hi ha són més greus.

Algunes de les propostes dels ponents per fer front aquestes problemàtiques passarien, entre d’altres, per  limitar l’accés dels menors a les tecnologies digitals,  potenciar els vincles socials i garantir l’accés al suport social i assistencial.

tornar_radioIgualada