icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’oratori “Mil anys” tornarà a la Basílica de Santa Maria, una dècada després de la seva estrena

Aquesta obra, que es va compondre ara fa deu anys per a commemorar el mil·lenari de Santa Maria a Igualada, és un reflex de les arrels cristianes d’Igualada i un recorregut al llarg dels mil anys d’història del temple i de la ciutat. L’oratori “Mil anys” és una obra musical en quatre quadres per a veus solistes, cor i orquestra, amb lletra d’Antoni Dalmau i música de Valentí Miserachs. Aquest any, just quan es compleixen deu anys de la seva estrena, l’oratori del mil·lenari de Santa Maria es tornarà a interpretar a la mateixa basílica, en un acte que tindrà lloc aquest diumenge, a les sis de la tarda.

L’oratori “Mil anys” va ser estrenat amb gran èxit a la mateixa església de Santa Maria l’any 2004 i, un any més tard, va ser interpretat novament, aquest cop al Palau de la Música Catalana de Barcelona, ple de gom a gom. Segons l’autor del llibret, Antoni Dalmau, ara és un bon moment perquè es torni a fer a Igualada i el puguin conèixer noves generacions.

La interpretació de l’obra anirà a càrrec dels solistes Ulrike Haller, soprano; Júlia Brescó, mezzosoprano; Carles Prat, tenor; Joan Garcia Gomà, baríton; i Josep Pieres, baix. El cor de l’Oratori del Mil·lenari ha estat preparat per Josep Miquel Mindán, qui destacava que la majoria d’intèrprets són igualadins.

oratori palau

tornar_radioIgualada