icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Memòries d’un capellà que no creia en Déu’ de Jean Meslier, una obra revolucionària fa 300 anys

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -361-

‘Memòries d’un capellà que no creia en Déu’ de Jean Meslier (Viena Edicions, 2015)

En el catàleg de novetats de l’Editorial Viena per aquesta temporada,  hi ha incorporada una obra publicada fa més de 300 anys però que resultat ser una obra literària trasbalsadorament moderna.

L’autor d’aquest llibre explosiu és Jean Meslier (1664-1729), un rector francès d’un poblet de les Ardenes, que, incapaç de callar davant els abusos dels senyors i de l’Església sobre la població, fou amonestat incomptables vegades, fins que va decidir escriure de nit i en secret el que no podia dir obertament al púlpit, amb la tranquil·litat de saber que, un cop mort, quan trobessin el manuscrit, ja no li podrien aplicar cap càstig.

Tres-cents anys després de la seva mort, l’obra de Meslier, aquest capellà revolucionari i ecologista molt abans de la Revolució Francesa i dels primers moviments ecologistes, resulta trasbalsadorament moderna.

Per a Michel Onfray, un cotitzat filòsof francès, aquest és «un llibre maleït d’un autor maleït, un llibre genial d’un pensador genial».

Amb aquest títol Viena Edicions estrena la col·lecció Els Inquiets, dedicat a persones que van gosar pensar diferent o viure experiències insòlites. Meslier, que duu sota la sotana tota la dinamita del segle de les llums, és sens dubte un campió entre Els Inquiets. Destaca també el pròleg del llibre a càrrec de l’escriptor, traductor i crític Lluís Anton-Baulenas, que també ha realitzat la traducció d’aquesta obra de Jean Meslier.

UN TAST DE L’OBRA

Viena Edicions ens convida a fer un tast de lectura d’aquesta revolucionaria proposta literària, i que el volsllegir.cat us ofereix la possibilitat de llegir-laclicant aquí mateix…

Font/enllaç: Viena Edicions

Article/post 361 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada