icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

A l’Anoia s’han administrat ja més de 200.000 vacunes contra la Covid-19

Un any després de l’inici de la campanya de vacunació, a la nostra comarca s’han administrat més de 200.000 vacunes per una població de 113.417 persones. Més de 90.000 vacunes de la primera dosi, gairebé 80.000 de la segona i prop de 30.000 de la dosi de reforç. Per la seva part, prop de 90.000 persones ja han rebut la pauta completa. La Directora del Servei d’Atenció Primària a l’Anoia, la doctora Carme Riera, explica que estan posant tots els recursos disponibles per administrar el màxim de vacunes possibles. Riera recomana a la població que per facilitar el procés de vacunació demani cita prèvia.

La situació epidemiològica continua sent complicada a la comarca, amb un augment important de casos positius. També s’han incrementat notablement el nombre de consultes per Covid-19 i això ha obligat al departament de Salut i a l’atenció primària a fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania per evitar visites innecessàries als centres de salut. En aquest sentit, la Directora del Servei d’Atenció Primària a l’Anoia, destaca que han reforçat el servei per poder prestar una bona atenció a la ciutadania.

Cal recordar, que en cas de donar positiu en un test d’antígens o PCR, el més important és fer aïllament i comunicar-ho als contactes estrets perquè prenguin mesures. Si no s’està vacunat, cal fer quarantena de 7 dies i si s’està vacunat, cal extremar les mesures de protecció i limitar al màxim la interacció social. Si es necessita atenció sanitària per simptomatologia important, cal adreçar-se a un centre sanitari d’urgències. I si cal tramitar la baixa, es pot contactar amb el centre de referència, preferentment, de forma telemàtica.

tornar_radioIgualada