icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Més del 70% dels estudis de recerca de l’Hospital Universitari d’Igualada estan liderats per dones

En 28 dels 39 estudis de recerca en què participa actualment l’hospital, l’investigador principal és una dona. El centre igualadí ha fet públiques aquestes xifres coincidint amb el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, amb l’objectiu de posar de relleu el paper destacat de les professionals i la força del lideratge femení a la institució.

Els 39 projectes de recerca que s’estan duent a terme actualment a l’Hospital Universitari d’Igualada aborden temes relacionats amb la cirurgia, la ginecologia, la geriatria, l’atenció primària, la salut laboral, la infermeria o la salut mental, entre molts d’altres. En totes aquestes àrees d’especialitat i, en general, als estudis de medicina, des de fa uns anys hi ha hagut un augment progressiu i constant del número de dones.

Així, per exemple, la reumatòloga igualadina Dolors Grados participa en diversos projectes d’investigació que podrien canviar la manera de diagnosticar i tractar malalties que afecten sobretot dones com l’artritis reumatoide o la fatiga crònica.

D’altra banda. l’Hospital Universitari d’Igualada compta amb una trentena de comissions de treball de temàtiques molt diverses, els 62% de les quals estan presidides per dones.

Cal destacar en canvi, que aquest increment de dones en càrrecs de responsabilitat de l’àmbit de la investigació no es nota encara del tot en càrrecs de coordinació i direcció de l’Hospital Universitari d’Igualada, que encara ocupen majoritàriament homes.

tornar_radioIgualada