icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Pilar Rahola fa una crida, des d’#Igualada, a participar en els actes de la Diada per defensar la dignitat del país

Amb un Teatre Municipal l’Ateneu ple de gom a gom, la periodista, escriptora i política ha demanat als més de 500 assistents a l’acte de la Diada, a la capital de l’Anoia, que aquest 11 de setembre no es quedin a casa i participin a la manifestació que es farà a Barcelona. Segons Rahola,  estem vivint moments molt durs, però no tenim dret a cansar-nos, i aquesta Diada tothom ha de sortir al carrer per lluitar per la dignitat de Catalunya. Per a Rahola, malgrat la repressió, la presó, l’exili… Catalunya ha viscut al llarg de la seva història moments molt més complicats que l’actual i sempre ha demostrat la seva capacitat de resistència. La política i escriptora entén que la gent estigui decebuda perquè hi ha divisió, però aquesta manca d’unitat, al seu parer, és com a conseqüència de la repressió. Segons Rahola, cal unitat estratègica però també que la gent surti al carrer perquè no ens podem permetre estar cansats quan vivim a un país menystingut i humiliat. És per això que anima a tothom a participar a la Diada i també a reaccionar quan es conegui la sentència del Judici del Procés, que augura, serà molt dura.

Per la seva part, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat també la necessitat d’unitat i ha remarcat que ja s’han començat a fer alguns passos en aquest sentit, com ara la carta que han escrit conjuntament els presos i exiliats polítics.

L’acte institucional de la Diada, a Igualada, ha inclòs també l’actuació del Cor Exaudio, la desfilada dels Miquelets i la hissada de la senyera, a la plaça de l’Ajuntament.  Cal destacar que avui, a 2/4 d’11 de la nit, en el marc d’aquesta celebració, es farà la Marxa de Torxes, organitzada pel Casal Popular d’Igualada, el Foment, i dissabte, a les 7 de la tarda, al Passeig Verdaguer, tindrà lloc una ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Cassà.

tornar_radioIgualada