icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Poble Actiu celebra el pas de la llar de l’Ateneu a la xarxa pública i reclama recuperar la llar d’infants del districte Llevant

Poble Actiu celebra que el centre de la ciutat compti amb una escola i llar d’infants pública, el que consideren un avenç molt positiu i necessari per assegurar que almenys l’oferta educativa pública cobreixi l’alta demanda mostrada en les preinscripcions del darrer curs. La formació municipalista es mostra satisfeta que la sisena escola pública al centre de la ciutat, que va quedar confirmada fa uns mesos per part de la Generalitat de Catalunya, inclogui també la llar d’infants. D’aquesta manera, consideren que s’ha fet realitat la proposta que la CUP va proposar el setembre del 2018 i que Poble Actiu va recollir en el seu programa electoral sobre educació de les passades eleccions. Així mateix, consideren que el pas de la llar d’infants ha estat possible per la bona voluntat de la junta i les sòcies de l’Ateneu Igualadí, les mestres de l’escola i de la llar i dels pares i mares dels infants.

En quan a l’augment de l’oferta pública de places de llar de la ciutat, Poble Actiu reclama que el seu proper repte és, seguint el programa electoral en educació, aconseguir una nova llars d’infants al districte de llevant. El 2012, la llar d’infants situada al barri de Montserrat es va convertir en un centre de dia, un equipament molt necessari pel barri, però que va deixar sense llar d’infants a totes les famílies del districte Llevant: el barri de Montserrat, el barri de les Flors i el barri del Sant Crist.

Per Poble Actiu, la recuperació de la llar d’infants al districte Llevant serviria per completar l’oferta educativa pública que representen l’escola Gabriel Castellà i l’institut Badia i Margarit, fet que garantiria l’escolarització pública dels 0 als 18 anys per tots els infants del districte. Així mateix, consideren que la recuperació de la llar d’infants seria un incentiu perquè famílies joves poguessin instal·lar-se al barri i reduir el progressiu envelliment de la població que tan denuncien les associacions veïnals del districte.

Des de la formació municipalista segueixen reclamant que l’Ajuntament d’Igualada escolti les demandes de l’associació d’Escoles Públiques d’Igualada on participen les associacions de famílies de les llars, escoles i instituts públics d’Igualada. En sentit, reclamen que el govern realitzi inversions en les instal·lacions dels centres públics més enllà de les pròpies de manteniment i que recuperi els treballs de la comissió pel pacte contra la segregació escolar. Així mateix, també reclamen al Departament d’Ensenyament que es mantingui oberta la possibilitat que altres centres concertats puguin accedir a la xarxa de centres públics, si ho demanen, ja que “la ciutat continua tenint un percentatge de places d’escola pública inferior a la mitjana catalana”.

tornar_radioIgualada