icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Poble Actiu desgrana les seves propostes en l’àmbit cultural, on l’Escorxador agafa un paper crucial

La formació municipalista Poble Actiu ha explicat en un comunicat el seu programa electoral en l’àmbit cultural, on la proposta estrella és la recuperació de l’Escorxador per a la cultura, ubican-t’hi les escoles d’arts escèniques (teatre, dansa i circ), i el nou Auditori amb funcions d’espai polivalent per descongestionar d’activitats el Teatre Municipal l’Ateneu. A més proposa crear un bo que pugui assegurar que cap persona sigui exclosa per motius econòmics de les activitats culturals organitzades per l’Ajuntament, tal com ja s’ha començat a fer amb el “fins als 25 a 5” al Teatre Municipal Ateneu. Alhora, es treballarà per fomentar l’assistència a activitats culturals a col·lectius nouvinguts per facilitar la seva inclusió a la societat.

Programació estable de música i dansa

Igualada actualment ja compta amb una programació estable de teatre en relació a les activitats ubicades al Teatre Municipal l’Ateneu. Tanmateix, la formació considera que no tindria sentit plantejar la construcció d’un auditori si no hi ha una programació estable de música que li doni sentit. A més, aquesta programació estable no hauria de ser únicament de música i dansa, sinó que també hauria d’incorporar altres arts com serien la dansa i el circ, especialment lligat a les noves escoles que Poble Actiu proposa ubicar també a la parcel·la de l’Escorxador.

Ajudes a la creació artística

La candidata Elisabet Farrés ha criticat que “actualment, l’únic “suport” a la creació que realitza la ciutat els trobem en els premis Ciutat d’Igualada, un format caduc i que no ajuda la creació, sinó que premia qui ha aconseguit l’espai, el temps i el pressupost”. Per això, la formació proposa crear unes beques on es puguin presentar projectes creatius artístics que incloguin una dotació econòmica, i també l’oferiment d’espais on desenvolupar-los i exposar-los a la ciutat.

Preservació del patrimoni i la memòria histórica

Ara mateix la ciutat no disposa d’un pressupost específic en l’àmbit de patrimoni i memòria històrica. Per això, el primer pas segons el candidat Oriol Càlichs serà “dotar un pressupost anual per a la recuperació i conservació de patrimoni material i immaterial, i també per a la recerca i la difusió de la memòria històrica, en especial aquella relacionada amb els moviments socials, activistes, la lluita obrera, destacant el paper de les dones d’Igualada en les diverses lluites”. Per això, la formació també proposa revisar el nomenclàtor de la ciutat amb perspectiva de gènere, així com la retirada de simbologia i referents de les dictadures del s. XX.

 

tornar_radioIgualada