icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu diu que el govern Castells ha retallat un 30% el personal contractat i que s’hagi reduït el nombre d’activitats del Saló de l’Infància d’Igualada

Poble Actiu ha exposat en roda de premsa que el Saló de la Infància d’Igualada ha patit enguany una retallada del 30% del nombre de monitores i monitors, i que ha afectat la quantitat d’activitats que hi havia pels infants. Rosa Perelló, regidora de Poble Actiu, ha destacat que el Saló de l’Infància ha tingut més afluència de públic degut al canvi d’horari de les entrades -han passat d’entrades de tot al dia a entrades per mig dia- però que hi ha clarament aspectes a millorar.

Retallada en activitats i en personal 

Poble Actiu comenta que la darrera edició del Saló de la Infància ha comptat amb 55 monitores i monitors i 4 coordinadores, una quantitat molt menor als 80 monitores i monitors i 6 coordinadores de l’edició anterior. Una retallada, segons Poble Actiu, del 30% en personal que ha suposat una reducció de les activitats que hi havia al Saló de la Infància i el nombre de monitors per activitat. Elisabet Farrés, regidora de Poble Actiu, ha destacat que la ubicació del Saló de l’Infància a l’Escorxador és positiva perquè així es dona vida a un espai que el govern Castells fa 12 anys té tancat a pany i forrellat, però alhora alerta que presenta també mancances. Mares i pares d’infants del Saló criticaven que el Saló que havien viscut quan eren infants no té res a veure amb l’actual, passant del gran espai de Cal Carner a l’Escorxador, una tendència a reduir espais i activitats que amb el pas dels anys s’ha anat agreujant. Suggereixen, doncs, dotar el saló d’un pressupost suficient que permeti recuperar el nivell d’activitat que havia tingut i no utilitzar-lo únicament per reduir la despesa enlloc de reduir-ne d’altres com els diversos festivals que pràcticament no tenen funció social a la ciutat.

Poble Actiu remarca que la privatització del Saló surt cara

La formació comenta que en els darrers anys, el govern Castells ha privatitzat la contractació de personal del Saló de la Infància, que durant moltes dècades s’havia fet directament des de l’equip tècnic de l’Ajuntament d’Igualada. Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, ha exposat que és una clara mostra del model sociovergent que aposta per externalitzar tots els serveis públics i activitats, malgrat que el consistori disposa de personal qualificat en plantilla per fer els processos de selecció i la gestió del personal.

tornar_radioIgualada