icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Poble Actiu presentarà, avui, en el ple de l’Ajuntament d’#Igualada, una moció de condemna a les càrregues policials de l’A-2

La moció mostra el seu suport a la protesta d’estudiants contra la sentència del Tribunal Suprem, que va tenir lloc el dimecres 16 d’octubre, a l’A-2, i en clara oposició a les càrregues policials produïdes pels mossos i a l’ús indegut de bales de foam. En aquesta moció la formació també denuncia l’ús de violència desproporcionada dels cossos de seguretat de Catalunya i de l’Estat espanyol en les mobilitzacions i manifestacions en protesta contra la sentència. També exigeix la retirada de les Forces Policials i dels Cossos Militars de l’Estat espanyol desplegades a Catalunya, així com la dissolució del cos de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. Poble Actiu insta també al govern de la Generalitat a destituir el Conseller d’Interior, Miquel Buch. Finalment, el partit reclama l’amnistia per a totes les persones represaliades políticament per l’Estat espanyol, l’alliberament de tots i totes les presoneres polítiques, i el lliure retorn de totes les exiliades.

I més enllà de la moció, Poble Actiu reclama a Marc Castells que doni explicacions sobre les declaracions realitzades la setmana passada sobre aquest tema

La formació assegura no entendre les declaracions de l’alcalde on assegurava que el tall de l’A-2 per part dels estudiants podia suposar un inconvenient en el procés de la Marxa per la Llibertat, que venia des de la Panadella.

Finalment, des de Poble Actiu demanen que no es menystingui la utilització de bales de foam, que tants ulls han tret a diferents manifestants aquestes últimes setmanes.

tornar_radioIgualada