icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu reclama una reflexió profunda sobre la festa dels Reis per part de l’Ajuntament i la Comissió

La candidatura municipalista, lligada a la CUP, presenta un seguit de demandes i reflexions de les quals destaquen el format d’organització, la transparència econòmica, la participació ciutadana, la igualtat de gènere i classe en els diferents àmbits de participació, així com un debat ciutadà sobre les crítiques de racisme.

La portaveu de Poble Actiu, Neus Carles, reclama que “l’objectiu de la Comissió no ha de ser guanyar diners ni tenir immobles en propietat, sinó organitzar una festa adreçada als infants i que sigui patrimoni de tots els igualadins”.

En aquest sentit, des del grup municipal proposen que tenint en compte que l’excedent d’exercicis anteriors acumulat és de més de 100.000 €, la Comissió podria reduir de forma significativa l’elevat cost que paguen les famílies per poder rebre un paquet a casa, per exemple.

Un altre punt controvertit és el model d’organització de la Comissió, ja que la formació afirma que és una Fundació privada controlada legalment per poques persones i amb uns estatuts que en blinden la no renovació si les persones que la van fundar així ho decideixen. Alhora que manifesten una nul·la mirada en perspectiva de gènere i biaix classista al·legant que no es facilita la lliure participació, les dones no opten a llocs de poder, ja que Reis i Patges Faruk sempre són homes. Carles afirma que “l’organització i les posicions de Reis o Patge Faruk van molt lligades a una qüestió de privilegis i classe”.

A més, els últims anys, la Festa de reis d’Igualada ha rebut crítiques d’arreu del país dins la campanya #BaltasarDeVeritat impulsat per Casa Nostra Casa Vostra.

Des de Poble Actiu afirmen que cal repensar com han de ser i vestir els patges i patgesses, i cal treballar per una festa oberta a tothom perquè sigui realment la nit més màgica de l’any.

En els pròxims mesos, la candidatura espera poder-se reunir amb els agents implicats per poder discutir nous models organitzatius de la festa.

tornar_radioIgualada