icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Poble Actiu vol prioritzar la ubicació de la llar d’Infants El Rusc a les antigues piscines del casal en lloc de la residència d’estudiants

Després de l’anunci del govern per ubicar una residència d’estudiants a les antigues piscines del casal, propietat de les parròquies de la ciutat, Poble Actiu ha publicat un comunicat rebutjant el projecte en aquesta ubicació. La candidatura reclama que es consideri la  proposta que va fer pública fa pràcticament un any, dins de la campanya “Recuperem el Casal, omplim-lo de vida!” en la qual van presentar el disseny urbanístic de transformació de l’espai que ocupaven les piscines del Casal. La proposta incloïa la creació d’habitatge social a la zona nord, sobre el carrer que el POUM planteja obrir, la recuperació de l’edifici actual per fer-hi un casal d’entitats, i la ubicació del nou edifici de la llar d’infants El Rusc a la zona sud-oest de la parcel·la. En declaracions, la regidora Elisabet Farrés afirma que “ens afalaga que considerin seriosament les nostres propostes i que tot i no portar-les al seu programa, les intentin aplicar, però seria interessant que ho fessin en la seva globalitat, i no només parcialment”.

Poble Actiu considera que és un espai ideal per a la llar d’infants El Rusc

El comunicat publicat insisteix que la ubicació de la residència, que Poble Actiu creu necessària per fer front a la problemàtica de la manca d’habitatge de lloguer a la ciutat, no és l’adequada, o que no és l’ús ideal que cal donar a la finca de les antigues piscines. Segons la regidora Rosa Perelló “dedicar una finca tan gran, en una ubicació tan ideal i difícil de trobar al centre de la ciutat per fer-hi equipaments públics, a una residència d’estudiants ens sembla un malbaratament de recursos”. La proposta de llar d’infants que planteja Poble Actiu preveu un edifici baix amb un entorn de zones verdes per a ús públic, en una zona del Passeig on no hi hagi edificis de pisos. L’argument del govern de Junts que la residència universitària ha de ser cèntrica, no respon a cap necessitat mentre sí que és una necessitat que la llar d’infants El Rusc sigui cèntrica, lluminosa, i amb teulades pròpies per dotar-se d’energies d’autoconsum.

Poble Actiu creu que seria molt més rendible i idoni estudiar la utilització d’alguna de les carcasses d’edificis a mig construir de grans dimensions per a ubicar-hi la residència d’estudiants. A més, des de la formació critiquen que si es tracta d’una residència fruit de la inversió d’una empresa privada, aquesta probablement no serà assequible per a la majoria d’estudiants que venen a Igualada. Reclamen també, que en el cas que la proposta tiri endavant, es limiti el preu màxim de les habitacions, així com l’accés de les persones amb dificultats econòmiques.

La formació es mostra a favor de crear-hi habitatge de protecció oficial

Finalment, la formació valora positivament la creació de nou habitatge públic de protecció oficial a la part nord de la finca, com ja havien proposat fa més d’un any. Igualada, segueix tenint un problema molt gran, especialment pel que fa al lloguer de pisos, per una manca d’oferta i també per l’increment que hi ha hagut durant els últims 10 anys, on s’ha incrementat més d’un 70% el cost dels lloguers.

Poble Actiu creu que es deixa sense lloc per al casal d’entitats.

La proposta que va presentar Poble Actiu fa un any incloïa la rehabilitació de l’antic edifici del casal parroquial per a ubicar-hi un casal d’entitats, molt reclamant per les associacions d’Igualada, i també amb la necessitat de situar-se al centre de la ciutat. El projecte proposat pel govern de Junts per Igualada no contempla l’aprofitament de l’antic edifici ni aquesta necessitat per a les entitats.

tornar_radioIgualada