icon_radio

RÀDIO

BLOG

Què és un restaurant de Km.0?

Cuina oberta / Actualitat – Què s’entén per restaurant Km.0? Aquesta filosofia de restauració s’anomena “Slow Food” o “Km.0” , perquè els seus cuiners comprenen que no es pot separar el plaer gastronòmic de la responsabilitat amb els productors, sense els quals no existiria la cuina d’èxit.

Els cuiners Km0 juguen un paper fonamental en ser els intèrprets d’un territori que posen en valor a través de la seva creativitat . La col·laboració entre cuiners i productors propicia la lluita contra l’abandonament de la cultura tradicional i l’estandardització del menjar.

Un Restaurant Km0 certificat per Slow Food promou:

  • Reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera produïdes pel transport d’aliments.
  • Divulga les qualitats i el valor dels aliments inclosos en les categories Arca del Gust, Baluard i Tutelat
  • Afavoreix el consum de productes locals, comarcals i estacionals.
  • Un plat Km0 inclou un 40% dels seus ingredients d’origen local, de manera que el restaurant compra directament al productor a menys de 100 quilòmetres de distància.
  • El 60% restant dels ingredients que componen un plat Km0 han de pertànyer a l’Arca del Gust, Baluard, Tutelat o tenir certificació ecològica.
  • Cap plat podrà tenir aliments transgènics o animals que hagin menjat transgènics.

Els Restaurants Km0 són una assegurança de qualitat alimentària i una suculenta experiència gastronòmica.

Aquesta setmana els restaurant de Km.o a Catalunya han estat notícia per què s’han fet lliurament a 63 nous restaurants d’aquesta certificació de ‘km.0’, entre ells ‘La fonda del Saumell’ de Vallbona d’Anoia. 

La xarxa de restaurants Km0 a Catalunya no para de créixer. L’associació Slow Food Catalunya ha entregat aquest passat dilluns els guardons Km0 a 63 restaurants. Aquestes distincions certifiquen que aquests establiments treballen amb productes de proximitat, ecològics i de temporada, que eviten l’ús de transgènics, que recuperen productes i cuinen peix capturat de forma sostenible.

Els xefs Fermí Puig i Ramon Parellada han estat els encarregats d’entregar els guardons i després s’ha celebrat un dinar multitudinari a l’aire lliure per celebrar l’ampliació d’aquesta llista de restaurants Km.0 que ha crescut molt en poc temps gràcies a l’aposta de molts restauradors per aquests productes de qualitat.

Els 63 restaurants estan  repartits per tota la geografia catalana i n’hi ha de ben diferents, des d’establiments de tapes a locals de plats de tota la vida o restaurants amb apostes gastronòmiques molt elaborades.

A l’anoia, hi ha un restaurant amb la denominació de KM0, es tracte de ‘La Fonda del Saumell’ ubicat al municipi de Vallbona d’Anoia.

Si voleu disposar de més informació sobre els restaurants de KM.0, us podeu adreçar a la seva pàgina a internet: http://www.km0slowfood.com/

tornar_radioIgualada