icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

S’aprova la pròrroga del contracte de recollida d’escombraries i neteja viària sota la crítica dels partits de l’oposició

El ple municipal va aprovar amb els vots de Junts per Igualada i d’Igualada Som-hi la pròrroga del contracte de concessió del servei de recollida d’escombraries. Una concessió que ja va finalitzar fa un any, i que en el ple d’aquest mes d’octubre es va aprovar la segona pròrroga.

En aquest punt el regidor de sostenibilitat, Jordi Marcè, va explicar que en aquests moments el govern ja disposa de la diagnosi encarregada a una empresa externa que analitza i aporta solucions al model d’escombraries d’Igualada. L’objectiu, segons Marcè és tenir un model que millori l’actual i que doni eines als ciutadans per poder reciclar més i millor.

Pel que fa el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, considera que el govern municipal va tard, i que no s’entén com han pogut arribar a la segona pròrroga d’una concessió que ja estava finalitzada.

Des d’ERC, el regidor David Prat considera que l’excusa del govern sobre el poc temps que han tingut per abordar un nou model de recollida d’escombraries no s’agafa per enlloc. Prat diu que la ciutat no reacciona, tampoc, en aquest tema i això suposa, cada any, pagar xifres inassumibles de cànon d’abocador.

Finalment, el regidor de Poble Actiu, Pau Ortínez, explica que la seva formació sempre ha apostat per un nou model de concessió que reverteixi la xifres que indiquen que a la ciutat només es recicla entre el 30 i el 40% de les seves deixalles.

tornar_radioIgualada