icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

S’aproven dues mocions que demanen a la Generalitat l’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals

Les mocions van ser presentades per Junts i per Igualada Som-hi, i les dues van ser aprovades per unanimitat.  La moció de Junts demana que s’ampliïn les instal·lacions del centre per poder acollir tota la demanada que l’institut té. En el text de la moció es denuncia que una vegada més centenars d’alumnes s’han quedat sense plaça en aquest centre. També es demana que doti de més professors especialitzats en aquest centre. L’ampliació suposarà poder acollir més oferta acadèmica, més estudiants i més professors especialistes.

Jordi Cuadras és el portaveu d’Igualada Som-hi i va mostrar-se favorable a la moció de Junts, a la vegada que va qualificar de vergonya el que s’estava vivint en aquest centre de la ciutat.

El portaveu d’ERC, Enric Conill, es va mostrar favorable a les dues mocions, però també recorda que el que passa al Milà i Fontanals passa en molts altres llocs, i considera que no s’està sent del tot honest quan es parla d’alumnes que queden fora en primera opció.

Des de Poble Actiu, Pau Ortínez, ha recordat que la seva formació aposten per descentralitzar els estudis de formació professional, i va tornar a posar sobre la taula la proposta de fer un nou centre d’FP a Piera.

La regidora d’esenyament, Patrícia Illa, va respondre que ha explicat la situació del Milà i Fontanals als representants d’ERC, i s’oferia, amb ironia, a tornar-los a explicar la situació per veure si d’aquesta manera entenien la gravetat dels casos.

Pel que fa la moció presentada per Igualada Som-hi la va presentar el regidor Anselm Pasquina. El nou regidor de la formació va qualificar que aquesta situació suposa un greuge massa greu pels joves i les joves de la ciutat.

tornar_radioIgualada