icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

S’atorguen els setzens Premis Estel Blanc als Moixiganguers d’Igualada i a la republicana Maria Manubens

Amb motiu de la commemoració de la proclamació de la República del 1934 i amb el propòsit d’agrair la tasca duta a terme per entitats o persones envers la cultura catalana, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana a l’Anoia organitza els Premis Estel Blanc.

Aquesta 16a edició, que va tenir lloc al Restaurant Canaletes d’Igualada, va estar presidida per l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i Lluís, acompanyada del Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Vegueria del Penedès, David Alquézar i Claramunt.

La vicepresidenta del Parlament, la igualadina Alba Vergés, va fer entrega del Premi Estel Blanc als Moixiganguers d’Igualada. Va recollir el guardó el seu president, Oriol Solà, que va defensar la tasca de la colla més enllà de fer castells, afirmant que entenen el país sencer, començant la temporada a la Catalunya Nord i fent una estada a València, i que l’han de defensar entre tots. Alhora destaquen que “en els darrers anys de “procés” la colla ha estat on havia d’estar, densant la cultura i el país”.

El segon Premi Estel Blanc de la nit va ser per la Maria Manubens i Montanya, militant històrica d’Esquerra Republicana Igualada, que ha dedicat molts anys de la seva vida a fer cursos de català i a col·laborar amb Òmnium Cultural. L’entrega del premi va anar a càrrec de la igualadina, Diputada al Congrés, Carolina Telechea.

Maria Manubens es mostrava molt emocionada a l’hora de recollir la distinció, quan va fer una defensa del jovent i un record per aquells que ja no hi són.

Un dels parlaments més esperats de la nit va ser el de l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i Lluís, la que va extrapolar les dues distincions atorgades al que significaven per a tota la ciutadania i el país. Referent als Moixigangers d’Igualada comenta que “tot el que hem fet aquests últims anys ho hem fet perquè ho hem fet junts, fer pinya és anar tots junts per aconseguir l’objectiu que volem”, i alhora, Forcadell va agrair el premi a Maria Manubens afirmant que “cada cop que una dona fa un pas endavant, el fem totes”.

L’acte no es va poder celebrar en els darrers dos anys a causa de la pandèmia de la Covid-19, i aquest any el tradicional Sopar de la República ha estat substituït per un petit aperitiu, que s’ha servit al final de l’entrega d’aquests Premis Estel Blanc.

tornar_radioIgualada