icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Si tu te’n vas, pallasses i guerra a l’Ateneu, aquest diumenge

Coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, la companyia Pepa Plana, presentarà el seu darrer espectacle Si tu te’n vas al Teatre Municipal l’Ateneu. La representació serà el diumenge dia 27, a les 6 de la tarda. L’obra, escrita per Pepa Plana i Nan Valentí, reprèn el fil de l’espectacle Èxode, un muntatge amb el pallasso Monti que ja vam poder veure fa 10 anys a Igualada.

Ara l’obra està escrita en clau femenina i narra les trifulques de les tres veïnes protagonistes que passen de fer-se la punyeta per problemes de convivència a haver d’emprendre juntes el camí cap a l’exili. És un espectacle de pallasses per a persones adultes.

Les entrades tenen un preu de 20, 18 i 15 € i es poden adquirir per internet a https://teatremunicipalateneu.cat/ . També es poden comprar al Punt de difusió cultural i turística d’Igualada (Sala Municipal d’Exposicions c. Garcia Fossas, 2 – pl. de la Creu). De dimarts a dijous de 18.30 a 20.30 h. Divendres de 18 a 21 h. Dissabtes d’11 a 14 i de 18 a 21 h i els diumenges d’11 a 14. Els dijous d’11 a 13 i de 16 a 20 i el mateix dia de la funció, des d’una hora abans es venen a la taquilla del passatge Vives. Durant aquesta setmana els joves fins a 25 anys poden comprar les entrades a cinc euros. A més hi ha descomptes per a diversos col·lectius.

Si tu te’n vas

Protagonitzada per Pepa Plana (pallassa augusta), Lola Gonzàlez (contraaugusta) i Nan Valentí (codirector i pallassa blanca) , l’obra convida a reflexionar sobre les mancances de la societat actual: la falta d’entesa entre les persones o els països. Tot comença amb una finestra, una llum. Una altra finestra, un quotidià. Una altra finestra, un edifici on tres dones ens parlen d’un no poder parar. Tot s’ensorra, es trenca, la maleïda guerra eterna! Tres pallasses que es troben en aquest camí de l’èxode antic per recrear el món i tornar-nos el plaer de riure de les coses més petites, però posant el dit a la nafra quan les coses ens molesten. Viuen en les històries que s’han explicat en tots els conflictes i utilitzen números de pallassos antics per reafirmar la voluntat de ser còmiques. Uns números que han suposat un canvi de guió i un repte. “Que passa quan modifiques un número clàssic de gènere? És un experiment super divertit, perquè t’adones que no el pots fer igual. Ni els gags, ni les energies. L’has de reescriure”, diu Plana.

tornar_radioIgualada