icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Temperatures històriques aquests mesos de maig i juny a la comarca de l’Anoia

Aquest període de maig-juny de 2022 ha tancat amb històrics en alguns indrets de la comarca, en comparativa amb les dades del mateix període de l’any 2003.

Aquest any la temperatura està sent la més elevada en dècades. La temperatura mitjana del mes de maig d’enguany a l’Anoia ha estat de 18,5ºC, i la de juny de 23,6ºC.

Els mesos de maig i juny han estat dos mesos amb una desviació positiva molt marcada, tan sols superada el desembre de 2015 amb una desviació positiva de +3,8ºC. El 2015 és l’any més càlid de la sèrie estudiada, i el període 2014-2021 s’ha mostrat curiosament estable dins de la banda alta de les temperatures.

A principis de juliol d’aquest 2022 els indicadors apunten que aquest any es trencarà cap amunt aquesta gràfica registrada, ja que la primera meitat del 2022 ha situat la temperatura mitjana molt amunt i tot fa indicar que el que queda d’any serà amb temperatures mitjanes de rècord, a no ser que hi hagi un canvi cap a molt de fred en els pròxims mesos.

El director de l’Observatori de Pujalt, Albert Borràs ha destacat també, a part d’aquestes dades recollides per l’Observatori, que últimament a la Conca d’Òdena s’estan tenint nits tropicals amb temperatures per sobre dels 20 graus.

Caldrà veure com avança la temperatura en aquests mesos d’estiu i quines previsions meteorològiques s’acaben complint.

Trobareu més informació sobre el temps a la comarca a la pàgina web www.observatoridepujalt.cat.

tornar_radioIgualada