icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Terra Teatre presenta ‘Els darrers dies de la Catalunya republicana’, al Teatre Municipal l’Ateneu

L’Auditori Virtual del Teatre Municipal l’Ateneu continua la seva activitat emmarcada en el Pla de suport específic al sector cultural del Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. La propera representació en viu serà el divendres 5 de juny, a les 20 h, al Teatre Municipal l’Ateneu. L’espectacle de Terra Teatre és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili (Jordi Hervàs) i una violoncel·lista (Mariona Tuset) que s’expressa amb el seu instrument. El text està basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili, Els Darrers Dies de la Catalunya Republicana. La funció tindrà un preu de 5 euros i les entrades s’han de comprar en línia al web del teatre: www.teatremunicipalateneu.cat. A causa de la situació provocada les per l’episodi de Covid-19 hi haurà un aforament reduït i els espectadors hauran de seguir un protocol de seguretat per a l’entrada i la sortida.

La companyia Terra Teatre neix l’1 de gener del 2016 amb la voluntat de posar un embolcall a tots el projectes escènics que es realitzen al voltant de l’actor Jordi Hervàs Solà. Tot i així, i entenent que la creació teatral és un art col·lectiu, la companyia no té una vocació unipersonal ans tot el contrari, li agrada envoltar-se d’artesans, artistes i gent estimada que entre tots i totes fan realitat aquests projectes teatrals. El primer espectacle que la companyia va realitzar fou Els darrers dies de la Catalunya republicana, que es va estrenar el 19 de març del 2016 a la Casa del Teatre Nu de Sant Martí de Tous. En aquest espectacle hi van participar Edmon Bosch (violoncel·lista), Marc Hervàs (direcció escènica), Irene Santos (atrezzo), Sastreria Caireta (vestuari) i una llarga llista de noms que van ajudar a fer realitat el primer projecte de la nova companyia.

Els darrers dies de la Catalunya republicana és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: La pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

tornar_radioIgualada