icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Toni Guix mostra a “Badant Igualada” més de 300 imatges de la capital anoienca i els seus entorns

La prolífica exposició del pintor i dibuixant igualadí es podrà visitar, a la Sala d’exposicions,  fins el diumenge 17 de setembre.

Després d’exposar nombroses vegades a la capital anoienca amb imatges i paisatges forans, aquesta vegada l’autor ha volgut centrar gran part de la temàtica del seu darrer treball en Igualada i les seves foranies, alhora que reivindicar una forma d’observar l’entorn a partir del títol de l’exposició: “A part de que badar és una paraula bonica catalana de les que es van perdent (quina llàstima), vol dir per mi abstreure’s en allò que mires -reflexiona-, a diferència de mirar, que és veure sense embadalir-s’hi” -conclou-.

La mostra de Guix es dividirà en tres seccions: una de paisatges sota el nom d’“Entorns igualadins” -pintats a l’oli-, una selecció de quadres que expliquen “La Igualada d’abans i ara” -en plomí- i una extensa secció d’ imatges que sota el títol “Badant Igualada” -aquarel·les-, donen nom a l’exposició.

Com explica el pintor igualadí “Cada tècnica és la que he trobat més adequada per una o altra secció. Crec que les aquarel·les donen aquella nota de color al racó dibuixat més ràpidament. En canvi, el dibuix a ploma em permet explicar amb més pausa i definició aquell indret, en aquesta ocasió, ja en la memòria de molts i la pintura a l’oli té la força del pinzell i el color per explicar els sentiments que veus en aquell moment a la natura” –detalla Guix-.

L’artista igualadí porta gairebé tota la seva vida pintant: “sempre m’ha servit per passar-m’ho bé amb una tècnica o altre” i recorda que si primer va ser el dibuix, més tard, ja “en serio” -explica-, va practicar el dibuix fet amb canya i tinta xinesa. Amb els concursos de pintura ràpida es va passar a la pintura a l’oli i la seva constant dedicació li permet en l’actualitat escollir una o altra tècnica, segons el resultat que desitja aconseguir i el moment que viu.

El pintor igualadí confessa que de llocs per badar i perdre’s contemplant Igualada “durant molts anys, abans de la remodelació, no m’hagés mogut del Rec”, si bé aquests darrers temps, com a racó preferit, “potser per veïnatge”, l’atrau captar els paisatges urbans i els moments socials que s’esdevenen al voltant de la plaça de l’Ajuntament. Amb tot, si li preguntes sobre algun racó que no deixaria de pintar mai, Guix respon que “és difícil de dir, perquè sempre pots trobar allò en què badar d’Igualada”. Sembla doncs, que per al pintor igualadí badar es troba en la manera pròpia que tenim d’observar allò que ens envolta.

L’exposició sobre Igualada a través dels ulls de Toni Guix s’inaugurarà el proper dilluns 21 d’agost a les 7 de la tarda i es podrà veure fins el 17 de setembre a La Sala, sala municipal d’exposicions.

tornar_radioIgualada