icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Treballadors no sanitaris de l’Hospital Universitari d’Igualada reclamen que se’ls reconegui com accident laboral contagiar-se de COVID19 a la feina

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Universitari d’Igualada posa de manifest públicament que treballadors/es de l’ Hospital estan discriminats/es.  Els qui no són considerats personal sanitari (com són el personal administratiu, el de neteja, cuina, logística, etc)  no tenen reconegut com a accident laboral haver-se contagiat  de la COVID-19 en el lloc de treball. En un comunicat, detallen:

El Comitè d’empresa reclama que es reverteixi aquesta situació, generada per l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

La Mútua Intercomarcal, és qui presta servei als professionals del CSA, seguint les directius del l’INSS, només considera accident laboral els contagis del personal mèdic, el d’Infermeria o el dels tècnics assistencials.

Davant aquest fet discriminatori, el Comitè d’Empresa, ha expressat  EL SEU DESACORD amb la interpretació que fa la Mútua Intercomarcal, considerant que no es pot discriminar una part dels treballadors/res que formen part de l’Hospital Universitari d’Igualada.

S’ha de reconèixer com a accident laboral a tot el personal,  independentment de la categoria professional.

Entenem que tant la Seguretat Social com la Mútua Intercomarcal, a qui demanem que reconsideri la seva posició, fan una interpretació restrictiva de la llei que, a més, no té base jurídica.

tornar_radioIgualada