icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ÚLTIMA HORA COVID-19 | Un brot inicial en un nucli familiar de 5 persones i un posterior dinar de 80 persones inici del clúster a #Igualada

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari general de Salut Pública, Joan Guix, han explicat que l’inici del brot de coronavirus a Igualada va començar amb dues branques. Es va declarar un clúster familiar de 5 persones a qui se’ls diagnostica la malaltia i, posteriorment, un dinar amb 80 assistents, molts d’ells professionals de l’Hospital d’Igualada.”. En aquest sentit, Guix ha manifestat que al dinar hi va assistir una persona del clúster familiar i per tant es va produir una contaminació. Per això tenim dues branques: un grup d’infecció dintre del mateix hospital i un altre grup que en diem d’expansió comunitària. Guix també ha deixat clar que “era important conèixer aquests passos i com s’havia produït i el seu aïllament per poder seguir les estratègies adequades.

A tot plegat, Vergés ha manifestat que “el punt d’inflexió va ser el dinar perquè no es va tractar d’una única persona. Això significa que en el dinar s’infecta molta gent i per tant molts vectors de transmissió que ha complicat molt”.

tornar_radioIgualada