icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Tanquen els centres escolars d’#Igualada, Vilanova, Montbui, Òdena i Jorba, per un brot d’afectats per la COVID19

El departament de Salut de la Generalitat ha explicat que un brot de 20 afectats per coronavirus a Igualada obliga a tancar les escoles, llars d’infants, instituts i universitat d’Igualada. Tanquen també els centres educatius de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Jorba i Òdena. Aquesta mesura afecta a 15.412 alumnes i a uns 1.400 docents.

El departament de Salut informa que el brot de coronavirus de 20 afectats (entre ells 8 sanitaris) va començar a Igualada afectant inicialment a 5 persones. El brot, però, s’ha estés en aquest centre hospitalari entre personal sanitari i pacients. La majoria dels casos presenten una simptomatologia lleu.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, diu que tenen confiança que en els propers dies es resoldrà l’episodi: “Tot sortirà bé”.

A tot això, l’Ajuntament d’Igualada, a través de twitter explica:

El Departament de Salut ha informat aquest vespre que s’ha detectat a Igualada un brot de concentració de casos de Coronavirus. Fins ara s’han confirmat 20 casos, 8 dels quals corresponen a professionals sanitaris de l’Hospital d’Igualada. Ara mateix s’està investigant la cadena de contactes de les 20 persones que han donat positiu i que de moment hi 250 contactes.

 

Arran d’aquesta situació, s’han pres les mesures següents:

 

  1. El tancament, a partir de dijous, de totes les escoles, escoles bressol, instituts i d’Igualada, Jorba, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Vilanova del Camí i del campus universitari d’Igualada.

 

  1. El tancament, a partir de dijous dels casals cívics de la Generalitat a Igualada, que se sumen als centres cívics municipals dels quals ja s’ha anunciat el tancament aquest matí.

 

  1. Reforç de la protecció de les persones més vulnerables en les visites a les residències i de la protecció a la gent gran.

 

  1. S’han desprogramat consultes externes, amb criteri clínic, i en funció de la disponibilitat de personal mèdic. S’han direccionat atencions més urgents cap a altres centres de salut.

 

El tancament de les escoles i centres d’ensenyament es farà efectiu a partir d’aquest dijous a les 8 del matí, amb un marge de dues hores per facilitar l’organització familiar.

Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament vol transmetre un missatge de tranquil·litat i de confiança en les autoritats sanitàries del nostre país.

 

tornar_radioIgualada