icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Un mural de 500 m2 de pintura es converteix en un homenatge als llibres i llibreries a les portes d’Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022

Aquesta setmana s’ha presentat el mural de l’artista Albert Àlvarez que porta per nom “Homenatge a les llibreries”. La seva elaboració formarà part de la nova sèrie documental de Televisió de Catalunya, “La pell dels murs”. Aquesta obra que s’ha fet en una de les façanes de la Plaça del Rei d’Igualada, és una primera acció de promoció de les llibreries i la lectura que presidirà l’any de la capitalitat a Igualada.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha volgut destacar que aquest mural dona vida a una façana desangelada com a conseqüència de l’enderrocament d’un edifici, i que, a la vegada, es converteix en una obra d’art que pot gaudir tota la ciutadania. Castells explica que és un reconeixement a les llibreries de tota la vida, i en especial, a Igualada, a la desapareguda llibreria de Cal Jordana.

Per la seva part, Albert Àlvarez ha explicat que han buscat un concepte de cultura per plasmar en el mural. Les llibreries i sobretot els llibres són un concepte molt universal, i és per això que van apostar per aquesta temàtica. Pel que fa els colors, Àlvarez destaca que són els colors que predominen en aquest barri, i és per això que la integració del mural és idònia.

tornar_radioIgualada