icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Una cinquantena d’estudiants del Campus Igualada-UdL i professionals de la Infermeria i la Fisioteràpia fan una estada a Gàmbia

El projecte, coordinat per la vicedegana del Campus d’Igualada, Carme Campoy Guerrero, té per objectiu que estudiants de la Universitat de Lleida puguin realitzar un dels períodes de pràctiques de l’últim any dels seus estudis a Gàmbia. Aquest estiu, una cinquantena de professionals de la fisioteràpia i d’estudiants dels graus de Fisioteràpia, Infermeria i Nutrició han pogut viure aquesta experiència, fent una estada al Centre de Salut del municipi gambià de Baja Kunda.

En l’àmbit de la Fisioteràpia, sis professionals han fet el monitoratge dels estudiants del Grau en Fisioteràpia que, entre juny i octubre, han realitzat les pràctiques en aquest centre de salut. Durant aquest període, han fet una atenció individualitzada per tractar les patologies més comunes com: trastorns neurològics, dolors lumbars o problemes de mobilitat, entre d’altres. En l’àmbit de la Infermeria, una quinzena d’estudiants han participat en aquesta estada, fent el seguiment de totes les possibles necessitats i treballant amb els professionals.

A banda d’establir una col·laboració amb els professionals del centre de salut gambià, l’estada també ha servit per ajudar en el desenvolupament de l’activitat assistencial de les activitats comunitàries que més alta participació tenen,  com son la vacunació infantil i el seguiment de l’embaràs en els poblats més allunyats del centre de salut de Baja Kunda.

tornar_radioIgualada