icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Una trentena d’experts participen en una jornada de treball per elaborar la Carta Alimentària d’Igualada

La Sala d’actes de l’edifici d’IgNova ha acollit una jornada de treball i debat amb una trentena de representants de diversos sectors sobre l’elaboració de la Carta Alimentària. L’objectiu d’aquesta iniciativa passa per avançar en el desenvolupament d’un model agroalimentari basat en el principi de proximitat i sostenibilitat.

La jornada ha comptat, entre d’altres, amb la participació de productors, representants del sector agrícola i ramader, restauradors, representants del comerç de proximitat i també del sector turístic. Tots plegats han pogut conèixer i participar en la prova pilot que s’està duent des de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona per impulsar una Estratègia Alimentària a nivell local. Es tracta d’un pla d’acció per avançar cap a un sistema alimentari més saludable, sostenible, resilient i en clau de proximitat.

Aquesta tasca s’està duent a terme a partir d’un grup treball format per representants de l’àmbit públic i privat, transversal en diversos àmbits, com ara el mediambiental, l’econòmic, la salut, l’ensenyament, els productors, entitats i la ciutadania. La metodologia que s’aplica per impulsar la creació d’aquesta estratègia alimentària, s’inspira en el model proposat per la Diputació, que preveu una primera fase de creació d’un grup motor i la redacció de la Carta Alimentària, per donar continuïtat més endavant, a un procés de diagnosi, seguit de la creació d’un Consell Alimentari Local per abordar el disseny i desenvolupament del Pla Alimentari Local. Aquest projecte s’emmarca dins del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, creat l’any 2021, del qual l’Ajuntament d’Igualada en forma part.

tornar_radioIgualada