icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Una xerrada de Pere Pascual enceta, avui, un cicle de conferències sobre la desfeta de 1714 i els orígens del catalanisme

L’Ajuntament d’Igualada, amb la col•laboració del CECI, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, ha organitzat un cicle de conferències sobre la desfeta de 1714 i els orígens del catalanisme, que s’encetarà aquest vespre amb la xerrada “Els orígens del catalanisme polític al darrer quart del segle XIX”. La conferència, es farà a les vuit del vespre, al Museu de la Pell d’Igualada, i anirà a càrrec de Pere Pasqual, catedràtic de la Universitat de Barcelona. Durant la xerrada Pascual parlarà de la crisi del model de creixement que va fer possible la consolidació de la Catalunya industrial al segle XIX, i com, en aquest context, es produí el distanciament i la ruptura de la classe dirigent catalana amb el conservadorisme espanyol.
En el marc d’aquest cicle, demà, a la mateixa hora i en el mateix espai, Francesc Valls-Junyent, membre del Centre d’Estudis Antoni Capmany – Universitat de Barcelona, oferirà la conferència “La Guerra de Successió i els Dalmases, paraires de Sant Martí de Sesgueioles i Barons de Pierola”. Per últim, dijous, també a les vuit del vespre, al Museu de la Pell, Miquel Gutiérrez-Poch, professor titular d’Història Econòmica Universitat de Barcelona, parlarà de “Un catalanista oblidat: Francesc Romaní i Puigdengoles (1831-1912)”.

El conjunt d’activitats commemoratives del Tricentenari a la capital de l’Anoia es pot consultar al web www.igualada.cat.

tornar_radioIgualada