icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Vols llegir?’, Setmana a la vista amb Care Santos, Jean Meslier, Meteora 15anys i Contes creatius

LA SETMANA AL VOLSLLEGIR.CAT DEL 23 AL 27 DE NOVEMBRE

Us oferim un recull dels articles publicats al volsllegir.cat  durant aquesta setmana del 23 al 27 de novembre. Una mena de segona oportunitat per retrobar novetats de llibres i actualitat. 

Dilluns 23 de novembre, presentem novetat editorial amb el nou llibre de caràcter molt personal de l’escriptora mataronina, Care Santos.  “Diamant blau” (Columna, 2015), títol per aquesta novetat editorial, a les llibreries des del 27 d’octubre, una novel•la ambientada en els anys de la industrialització i amb l’acció situada a Mataró.

Care Santos s’endinsa en el passat d’una família, la seva, amb l’esplendor de la burgesia i la precarietat de la classe treballadora del canvi de segles del XIX al XX com a teló de fons. La història recórrer els carrers i racons del Mataró més cèntric i aprofundeix en la història d’una ciutat que canviava hortes per fàbriques, quan la Plaça de Cuba es deia Plaça de Pi i Margall.

A diferència de treballs anteriors de Care Santos, el llibre s’ha escrit en català, ja que ressegueix la crònica d’una branca familiar que l’autora no es pot imaginar si no és en català. L’editorial Columna edita l’original en català, mentre que la traducció al castellà, la publica l’editorial Destino.

Dimecres 25 de novembre, el catàleg de novetats de l’Editorial Viena per aquesta temporada,  hi ha incorporada una obra publicada fa més de 300 anys però que resultat ser una obra literària trasbalsadorament moderna:‘Memòries d’un capellà que no creia amb Déu’. 

L’autor d’aquest llibre explosiu és Jean Meslier (1664-1729), un rector francès d’un poblet de les Ardenes, que, incapaç de callar davant els abusos dels senyors i de l’Església sobre la població, fou amonestat incomptables vegades, fins que va decidir escriure de nit i en secret el que no podia dir obertament al púlpit, amb la tranquil·litat de saber que, un cop mort, quan trobessin el manuscrit, ja no li podrien aplicar cap càstig.

Tres-cents anys després de la seva mort, l’obra de Meslier, aquest capellà revolucionari i ecologista molt abans de la Revolució Francesa i dels primers moviments ecologistes, resulta trasbalsadorament moderna.

Dijous 26 de novembre, el volsllegir.cat és fa ressò del 15è aniversari de l’Editorial Meteora. Els seus socis fundadors, Maria Dolors Sàrries i Jordi Fernando, filòlegs vinculats al món de l’ensenyament i de les arts gràfiques respectivament, van crear les bases el març del 2000 per posar en marxa el seu projecte,l’Editorial Meteora.

El novembre del mateix any van començar a publicar els primers llibres. L’article fa un repàs en síntesi de la seva història, de la galeria dels seus autors i les novetats editorials que presenten aquesta temporada. Dilluns 7 de desembre, Jordi Fernando i Maria Dolors Sàrries seran entrevistats en el programa de llibres de Ràdio Nova i Ràdio Igualada, en motiu d’aquest aniversari i repàs a les novetats editorials que ofereix Meteora aquesta temporada.

Divendres 27 de novembre, us varem oferir la notícia de la presentació de lacol.lecció ‘Contes creatius’ a Igualada. La llibreria Aqualata va presentar el dissabte 28 de novembre, la colecció “Contes creatius” (Ed. Parramon, 2015) de Jordi Palet i Ester Llorens, amb la presència de l’autor.

La col·lecció “Contes creatius” està pensada perquè el nen participi activament en l’elaboració del llibre, ja sigui pintant, retallan, enganxant o fins i tot formant part de la història. Gaudeix amb els sons i les imatges en moviment, acaba els dibuixos a la teva manera, crea a partir de la proposta d’activitats i converteix cada pàgina en una peça única.

tornar_radioIgualada