icon_radio

RÀDIO

BLOG

#PODCAST | El Bosc dels Carnuts amb la Mireia Guilella

#106 Mireia Guilella – Un volcà de passions de veu refinada

Anem a casa la Mireia Guilella. Envaïm el seu menjador, el seu Sancta Sanctorum, on treballa, s’inspira, menja i viu. Ens rep amb un somriure i ens serveix un bon vi. És una enamorada de la vida i de la gent, una amfitriona nata.

Mira al passat sense enyorança i no projecta el futur planificadament. Resta oberta a allò que la vida li porta, com un regal. Abans era el teatre, ara la fotografia. “Lo important és viure amb passió pel que fas, de manera que s’esborren les fronteres entre feina i oci, vocació i afició”, diu mentre veu vi tímidament.

La carta astral ens obre la porta al seu món sensible i refinat, delicat i tendre i alhora un volcà de passions sempre en risc d’erupció. Parlem d’amor, de les relacions, de la feina, de l’espiritualitat, de l’Índia, país que coneix molt bé i que la va inspirar, tot i que té una part escèptica que la fa ser crítica amb dogmes i creences.

L’hora passa volant. No és un adéu, és un a reveure.

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

#PODCAST | El Bosc dels Carnuts amb l’Oriol Solà

#105 Oriol solà – El sensible president dels Moixiganguers de 9

Visitem per segon cop el local dels Moixis. Són la colla de moda: han coronat el primer castell de 9 de la seva història i han estat la revel·lació del concurs de castells de Tarragona. Igualada ja és al mapa casteller amb una colla que ha treballat molt per arribar-hi. I un dels artífexs de l’èxit és l’Oriol Solà, empresari en el món de la comunicació i president de la colla dels Moixiganguers d’Igualada.

És un home amb veu de ràdio, tarannà afable i sensible. Parlem de castells, de punts, de com es fa un castell, del llarg camí que porta a l’èxit a base del vell lema dels cors de Clavé: amor, fe i treball.

Té fusta de líder i és, com veiem parlant amb ell un supervivent. La vida no li ha posat les coses fàcils, però ha superat tots els obstacles. Li agrada la música, la lectura i sobretot el seu país. S’estima Catalunya i coneix bé allà on trepitja.

La cançó Campanades a mort de Lluís Llach ens porta a parlar de la seva carta astral que ens indica un home amb molta capacitat per dirigir. Té el planeta Mart a Capricorni, i que té en els fills el seu gran amor. Ha après a cuidar-se i ens explica anècdotes vitals molt emotives i que expliquen el seu caràcter lluitador.

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

#PODCAST | El Bosc dels Carnuts amb la Sílvia Tomàs

#104 Sílvia Tomàs – El cant de protesta d’una lleona

Ens rep la Sílvia Tomàs al seu refugi creatiu i vital de Sant Jaume de Sesoliveres (de Piera).

És menuda i guerrera a parts iguals. Parla i s’explica molt bé. Canta encara millor, atrapant-te a una teranyina de records evocats i esperit juvenil (però gens càndid) de rebel·lia.

La conversa s’anima, ella gesticula i fa bons titulars. És una lleona (leo) de cap a peus, combativa, rebel amb causa. Parlem de música i ens interpreta guitarra en mà un tema propi i una versió d’Atahualpa Yupanqui, la guitarra dels Andes.

És un luxe per duplicat sentir-la. Cançó protesta de manual. Defensa una societat més africana que nord-europea. Vol caliu, entusiasme, passió per viure. La Sílvia és una dona de foc a qui les estrelles descriuen força bé.

Ens hem d’acomiadar amb la nit fosca quedant que un dia farem una trobada recíprocament musical.

Info de la Sílvia Tomàs Trio clicant aquí

El Bosc dels Carnuts

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

#PODCAST | El Bosc dels Carnuts amb en Josep Burgès “Gès”

#103 Josep Burgès “Gès” – Del Hot Blues al Kamele

Visitem la casa del Josep Burgès (més conegut com a Gès) i de la Marien. A la terrassa en Quico munta el so i esdevé un estudi improvisat.  Semblem els Beatles al mític Get Back tocat des de les altures.

De música va la conversa abans i després del programa. En Gès ens parla dels seus anys com a promotor de concerts al Hot Blues, un bar musical que ha acompanyat la vida de molts igualadins. La seva tasca és avui enyorada per molta gent. Gens nostàlgic en Gès diu que l’important és que va passar.

Ara toca el Kamele, un instrument africà que va descobrir fa pocs anys després de dedicar tota una vida a la guitarra.

Parlem de metafísica, de so, de la vida i escoltem els Taknata, el seu projecte musical amb “un grup d’amics”, com els defineix ell. Són tots músics amb una llarga carrera musical. Al Gès li brilla la mirada com un jove quan parla del procés de gravació musical, de la màgia dels directes. Encara avui acompanya al Petit de Cal Eril als directes com a roadie. Ha viscut la música i per la música. I per la seva família nombrosa que, com a bon Cranc, ha cuidat moltíssim.

L’edifici encara és impregnat de l’energia de tants concerts i tantes vetllades especials…

Pots trobar tots els nostres PODCASTS clicant aquí: www.elboscdelscarnuts.com

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

#PODCAST | El Bosc dels Carnuts amb l’Elisabet Farrés

#102 Elisabet Farrés – Religiosa i atea a parts iguals

Visitem l’Elisabet Farrés al seu bosc particular. Una casa preciosa amb un aire a mig camí entre un Atelier de Montmartre. La Bet és professora de religió i filosofia. És llicenciada en teologia i atea. Creu en l’església, però no en Déu. Perquè l’església la fa i la porta gent i la gent, especialment els catalans, fan coses. I si són pels altres millor.

Parlem del Rossinyol, la pedania d’Òdena on viu fa anys amb la seva família. Ens acull amb un berenar sopar excel·lent i recordem quan tot va estar a punt de desaparèixer en un incendi forestal no fa gaires anys.

Conversem sobre símbols i art, sobre Déu, els alienígenes (en els qual no creu), sobre els astres (que tampoc creu). Defensa la ciència com a futur de la humanitat. Una humanitat amb valors, això sí. Creu sobretot en valors col·lectius i de repartiment just de la riquesa.

L’hora passa volant i la música celta irlandesa i la sagrada es barrejen amb intensitat. Canta, dibuixa, pinta… Ho fa tot, però diu al principi del programa: no sóc artista.

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

#PODCAST | El Bosc dels Carnuts amb en Marc Castells

#101 Marc Castells – Excel·lentíssim i Il·lustríssim

Comencem la nova temporada des de la casa de la ciutat, l’ajuntament d’Igualada. Concretament a la terrassa dalt la teulada on hi ha una vista magnífica de la ciutat i sobretot de la plaça. Parlem amb l’alcalde d’Igualada i ara President de la Diputació Provincial de Barcelona, en Marc Castells Berzosa. Ens explica com va entrar en la política, que en vol sortir un dia per dedicar-se a altres coses, per exemple a escriure. Llegeix els dietaris de Montaigne i en parlem off the record.

Es sincera quan enumera els motius que el porten a escollir The boxer, l’emotiva vida d’un perdedor que lluita fins al final. The fighter still remains podria ser un dels seus mantres.

La política i la seva cordial relació amb en Jordi Aymamí, el seu rival polític. En Marc reconeix més afinitat de la que semblava en un principi. L’exercici del poder, confessa, és com una partida de poker on al final has de prendre decisions en la solitud del despatx.

La carta astral ens descobreix que sota la sociable i activa personalitat de l’alcalde hi ha una persona molt sensible i tímida. Una persona aficionada a la història i a qui li agradaria viatjar més del que pot.

La vesprada deixa pas a la nit en un cel turnerià que, amb Venus a l’horitzó, promet coses que vindran. És un a reveure.

Un a reveure curt, ens torna a cridar i ens ensenya les masmorres que hi ha sota l’Ajuntament. Un indret que en altres temps va ser un infern, de ben segur.

Agraïts pel gran tracte rebut i les fotos que ens ha tirat la Montse Fontana!

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada