icon_radio

RÀDIO Igualada Capital

BLOG

La Biblioteca Central d’Igualada acull aquest mes de desembre l’exposició “Joguets i escriptors”

La mostra, que es podrà veure fins al 27 de desembre, combina textos dels autors clàssics de la literatura catalana i joguets del Museu del Joguet de Catalunya-Figueres. Per exemple Mercè Rodoreda parla de les nines trencades; Josep M. de Sagarra, de les pilotes de reglament i el cartellista Carles Fontserè, dels cotxes Bugatti de llauna.

fetxa_radioIgualada

Poble Actiu critica que les subvencions de l’IBI exclouen a molts col•lectius en situació de vulnerabilitat econòmica

Poble Actiu considera que la proposta de subvencions pel pagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per l’any 2024 torna a excloure diversos col·lectiu amb vulnerabilitat econòmica.

fetxa_radioIgualada

La Fundació UEA rep 10.000€ de la Fundació “la Caixa” per començar a fer realitat el Centre d’Oficis de l’Anoia

L’objectiu d’aquest Centre d’Oficis és posar solució a la curiosa situació d’atur que es troba la comarca de l’Anoia, amb la voluntat d’inserir persones desocupades en ofertes de feina que no es cobreixen per falta dels perfils professionals. D’aquesta manera es lligaria l’oferta i la demanda de feina.

fetxa_radioIgualada

Aquest dimecres es tallarà la ronda del Rec d’Igualada per instal·lar el darrer tram del pont de connexió amb la Ronda Sud

Així ho ha anunciat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, en el marc del setè Fòrum Empresarial de l’Anoia, que es va celebrar el passat dimecres, al Teatre Municipal Ateneu. Aquest nou pont de 26 metres, que creua el riu Anoia fins arribar a la rotonda de la Ronda del Rec amb el Carrer Misericòrdia, permetrà la unió més ràpida d’Igualada tant amb l’Autovia, com amb la C-15 i la C-37.

fetxa_radioIgualada

El Fòrum Empresarial de l’Anoia destaca la importància de la indústria com a motor econòmic de la comarca

El VII Fòrum organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia ha reunit, aquest dimecres a la tarda, al Teatre Municipal Ateneu, més de 260 persones, en un acte que ha servit per reivindicar la importància de la indústria anoienca. Durant la trobada s’ha presentat l’informe econòmic “Empresa i Progrés”.

fetxa_radioIgualada

Des d’aquest divendres torna, a Igualada, el Calendari d’Advent amb els fanalers i les seves fantàstiques històries

Aquesta activitat s’encetarà amb l’encesa de la primera bombeta del calendari que hi ha al Niu Màgic de la plaça de Cal Font. L’acte anirà a càrrec dels fanalers i fanaleres que cada dia explicaran una petita història als infants inspirada en el món dels teixits i en la relació que aquest ha tingut històricament amb la ciutat. D’altra banda i com a novetat d’enguany, avui també s’iniciaran les actuacions de les entitats i escoles d’arts de la ciutat, a l’escenari màgic, situat al costat del niu.

fetxa_radioIgualada

Rècord de passatgers del bus urbà a Igualada, que en certes franges horàries provoca overbooking en algunes expedicions i les queixes dels usuaris

En el ple d’aquest mes de novembre l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va avançar que el servei de bus urbà a la ciutat d’Igualada podria arribar, per primera vegada, al milió d’usuaris al llarg d’un any natural.

fetxa_radioIgualada

AKA Teatre porta, aquest cap de setmana, al Teatre de l’Aurora, l’espectacle “Scratch”

Aquest muntatge, que es podrà veure divendres i dissabte, a les vuit del vespre, i diumenge, a les set de la tarda, és un monòleg que parla de l’apoderament de la dona. “Scratch” explica les vivències d’una DJ que viu entre les lleis de la nit i els desitjos més íntims.

fetxa_radioIgualada

La Biblioteca Central d’Igualada enceta el mes de desembre amb una agenda carregada d’actes

La primera activitat es farà demà, a les 7 de la tarda, i consistirà en una xerrada sobre el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, que oferirà el doctor en Filosofia Joan Ordi.

fetxa_radioIgualada

El president del Fons Català de Cooperació, l’igualadí Jordi Cuadras, es reuneix amb Igualada Solidària

Jordi Cuadras ha estrenat el seu mandat al capdavant del Fons participant a la trobada d’aquest mes de novembre d’Igualada Solidària. La comissió està impulsada per l’Ajuntament d’Igualada i la formen una vintena d’entitats de la ciutat dedicades a la cooperació i la solidaritat.

fetxa_radioIgualada